Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος

Προηγούμενη
Συνέντευξη Τύπου
Εκθέσεις
Σάββατο 25.04.09
Κυριακή 26.04.09
Δευτέρα 27.04.09
Τρίτη 28.04.09
Τετάρτη 29.04.09
Πέμπτη 30.04.09
Παρασκευή 01.05.09
Σάββατο 02 .05.09
Κυριακή 03.05.09
Βιβλίο επισκεπτών
Εφημερίδες

Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

 

Την πρωτομαγιά παρουσιάστηκαν οι «Υπόγειες Ομορφιές» της Μάνης. Ένα μοναδικό ταξίδι στα σπήλαια και στα σπηλαιοβάραθρα της Μανιάτικης γης, το σχηματισμό των σπηλαίων και του διακόσμου τους, την πανίδα, τα καταφύγια και τα ευρήματα, από τον Γιάννη Κοφινά, Πρόεδρο του Σπηλαιολογικού Ομίλου Ταϋγέτου - Πάρνωνα "Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ".

Οργάνωση: Σπηλαιολογικός Όμιλος Ταϋγέτου-Πάρνωνα «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ».

 

 

Δελτίο Τύπου

 Το πρώτο Δημοτικό Σχολείο, πρώτο Σπηλαιολογικό Κέντρο

Την Παρασκευή 1 Μαΐου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων «Μανιάτικο Πανόραμα» που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του Δήμου, προβλήθηκαν με οπτικοακουστικά μέσα οι υπόγειες ομορφιές της Μάνης. Ο Πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Ομίλου Ταϋγέτου-Πάρνωνα «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ», παρουσίασε σπήλαια και βουνά της Μάνης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για το σπήλαιο του «Λυκούργου» Δολών Αβίας.

Μετά την παρουσίαση, το λόγο έλαβε ο κ. Λυκούργος Γαϊτανάρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο μετά το 1821 λειτούργησε στους Δολούς και έχει μιλήσει με το Δήμαρχο Αβίας κ. Παναγιώτη Μπασάκο και με όλους τους συγχωριανούς του, προκειμένου το κλειστό σήμερα κτίριο του Δημοτικού Σχολείου να παραχωρηθεί στον «Ποσειδώνα» για να μετατραπεί στο πρώτο Σπηλαιολογικό Κέντρο της Χώρας μας. Το σχολείο αυτό βρίσκεται πλησίον της οικίας του Περραιβού, απεσταλμένου της Φιλικής Εταιρείας στην Μάνη και σ' αυτό διδάχτηκαν τα πρώτα τους γράμματα Μανιάτικες προσωπικότητες, όπως ο κ. Σωκράτης Κουγέας, πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και οι αδελφοί στρατηγοί Κετσαίοι.

Πρόσκληση

αφίσα

 


Κυκλοφορεί
το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ


 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής