Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος

Προηγούμενη
Αντιπεριφερειάρχης
Πρόεδρος Δ.Σ.
Συνέντευξη Τύπου
Εγκαίνια
Εκθέτες
Φωτογραφίες
Εκδηλώσεις
Παρασκευή 27.07
Σάββατο 28.07
Κυριακή 29.07
Εφημερίδες & TV

 

Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα
 

Μήνυμα Προέδρου Δ.Σ.

 

Αναζητώντας τόπους με ανείπωτη ομορφιά, ήχους, χρώματα και μυρουδιές, ανακαλύπτουμε έναν τόπο για τον οποίο το δίστιχο του Οδυσσέα Ελύτη

«Πέτρα πικρή, δοκιμασμένη, αγέρωχη
Ζήτησες πρωτομάρτυρα τον ήλιο»,

είναι η απόλυτη έκφραση που μπορεί κανείς να σκεφτεί ταξιδεύοντας στη Μάνη, το πιο άγονο μα και συναρπαστικό κομμάτι της μοραΐτικης γης.

Η γη της πέτρας και του φωτός, απλώνεται στον κεντρικό και νότιο Ταΰγετο και ενώνει δύο ιστορικές περιοχές της πατρίδας μας, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Μικρά και μεγάλα χωριά κουρνιάζουν στους ορεινούς και πεδινούς τόπους και οι κάτοικοι αποτελούν την «ψυχή» τους. Το καθημερινό τους «αγκάλιασμα» με το αξιόλογο φυσικό περιβάλλον, αποδίδει προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι διάσημα για την υπέροχη γεύση τους και την θρεπτική τους αξία.

Εμείς δουλεύουμε με σεβασμό για να κάνουμε τα αγαθά της γης μας δημοφιλή και προσβάσιμα στους καταναλωτές όλου του κόσμου και η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών μας και των παραγόμενων τοπικών προϊόντων, αποτελούν αντικειμενικό στόχο του Συνδέσμου μας, εδώ και 30 χρόνια.

Πιστεύουμε πως ο Πολιτισμός μπορεί να μας δώσει τα εργαλεία και τα όπλα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αξιών που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

Από τη γη της πέτρας και του φωτός, ελάτε να απολαύσουμε ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι, να αγναντέψουμε τον Ταΰγετο και να φέρουμε στην μνήμη μας γεύσεις ξεχασμένες …αλλά όχι χαμένες, ελάτε να παρακολουθήσουμε μουσικοχορευτικές και λαογραφικές περιηγήσεις, δίπλα στη δαντελωτή παραλία της Καλαμάτας. Να πάρουμε δυνάμεις και να γαληνέψει η ψυχή και το πνεύμα μας, ώστε να επιστρέψουμε αναζωογονημένοι στην καθημερινή βιοπάλη.

Γιώργος Η. Βενιζελέας

Πρόεδρος Δ.Σ.

Χορηγοί επικοινωνίας

Τηλεπικοινωνίες


Κυκλοφορεί
το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ


 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής