Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος


Προηγούμενη
Περίπτερα εκθετών
Δημοσιεύματα
Τετάρτη 12.12.12
Πέμπτη 13.12.12
Παρασκευή 14.12.12
Σάββατο 15.12.12
Κυριακή 16.12.12

 Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού & Πολιτισμού, με τίτλο:

Πελοπόννησος «Μύθοι, Γεύσεις & Ποιήματα»

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το βράδυ από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη και τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη, παρέστησαν ο πρέσβης του Βιετνάμ Binh Vu, οι βουλευτές της Περιφέρειας, δήμαρχοι και επιχειρηματικοί φορείς, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Κορασίδης και Δ. Μελάς, αλλά και πλήθος κόσμου.

«Στο δρόμο που χαράζεται, θα βρείτε το υπουργείο συμπαραστάτη» τόνισε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας πως η πρωτοβουλία αυτή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου και της ΕΕ. Στρατηγική που εστιάζει στην προσπάθεια για μεταστροφή της γεωργίας, σε μια γεωργία ποιότητας με προϊόντα παραδοσιακά, τοπικά και ξεχωριστά, συμπλήρωσε. «Μια γεωργία που σέβεται τους φυσικούς πόρους και την αειφορία», όπως είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στα έργα που υλοποιούνται στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και επεσήμανε πως το 1/3 της χρηματοδότησης που προορίζεται για την ενίσχυση 340 μεταποιητικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος, θα απορροφηθεί από επιχειρήσεις που έχουν έδρα την Πελοπόννησο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, σημείωσε πως η κρίση είναι μια θαυμάσια ευκαιρία «για να μπορέσει ο τόπος και να αναθεωρήσει πολλά από τα ζητήματα τα οποία του δημιούργησαν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη των δυνάμεων. Να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». «Η παρουσία μας», πρόσθεσε, «σημαίνει αποφασιστικότητα και ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως ο τόπος μπορεί να αντιμετωπίσει το σημαντικό σημερινό του πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιω. Μπουντρούκας, χαιρετίζοντας εκ μέρους όλων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, τόνισε ότι η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της έκθεσης αποτελεί «απόφαση να βαδίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης».

Υπογράμμισε επίσης πως τα Επιμελητήρια πρέπει να χαράξουν νέο δρόμο, με βασικό άξονα τη μέριμνα για τη διασφάλιση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Σύντομο χαιρετισμό-καλοσώρισμα απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Αθηναίων, Εύα Κοντοσταθάτου.

 

Δείτε το βίντεο με τους ομιλητές των εγκαινίων (ανέβασμα από HLEKTRA TV)


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου, προσέρχονται στο χώρο της έκθεσης


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, καλωσορίζει τους παρευρισκόμενους και απευθύνει χαιρετισμό


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης απευθύνει χαιρετισμό


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ανάμεσα στους επισήμους


Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης στο περίπτερο του Μανιάτικου Πανοράματος


Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης  Αλευράς στο περίπτερο του Μανιάτικου Πανοράματος


Ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Σαμπαζιώτης, στο περίπτερο του Μανιάτικου Πανοράματος


Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης στο περίπτερο της Ariston Hellas, Αφών Δούκα


Η είσοδος της έκθεσης και το
περίπτερο της Περιφέρειας


Χορευτικά σε χορούς από την Πελοπόννησο

Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής


Κυκλοφορεί
το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ