Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος

Προηγούμενη
8ο Μαν. Πανόραμα
7ο Μαν. Πανόραμα
6o Μαν. Πανόραμα
5ο Μαν. Πανόραμα
4ο Μαν. Πανόραμα
3o Μαν. Πανόραμα
2ο Μαν. Πανόραμα
1ο Μαν. Πανόραμα

  

Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

 

Ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» δραστηριοποιείται στα πολιτιστικά δρώμενα της Μάνης, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας τα τελευταία τριάντα χρόνια. Το 2001 πραγματοποιεί το πρώτο παζάρι με παραδοσιακά προϊόντα στα Τσέρια για μια ημέρα.

Για μερικά χρόνια συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο, απευθυνόμενο όμως έτσι μόνο στους κατοίκους των Τσερίων. Μετά από εμπειρίες και συζητήσεις, ο Σύνδεσμος στα επόμενα χρόνια αποφασίζει να αναβαθμίσει το παζάρι. Καθιερώνει το παζάρι το πρώτο Σ/Κ του Αυγούστου, δηλαδή για δύο ημέρες, ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε αυτό παραγωγοί και τυποποιητές της Μάνης. Εκδίδει τρίγλωσσο φυλλάδιο το οποίο διανέμεται σε σημεία διαμονής και διατροφής τουριστών στην Καρδαμύλη και την Στούπα, καθώς και ειδική αφίσα. Το Σάββατο το βράδυ οργανώνει την κεντρική πολιτιστική εκδήλωση στα Τσέρια και απευθύνεται και σε κατοίκους άλλων χωριών.

Με αυτές τις ενέργειες αποκτά "ταυτότητα" και οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Ξεχωριστά βέβαια από το παζάρι εξακολουθεί να διοργανώνει άλλες εκδηλώσεις ή να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης.

Από τις εμπειρίες όλων των παραπάνω, εκδηλώνεται ένας προβληματισμός σχετικός με την αρτιότερη προβολή του τόπου μας και έτσι το 2008 σχεδιάζουμε για το επόμενο έτος την υλοποίηση ενός πολύπλευρου ΦΕΣΤΙΒΑΛ.

Το 1ο Φεστιβάλ που οργανώνουμε στον Χολαργό, το ονομάσαμε "Πολιτιστικά Δρώμενα Μάνης. Ήταν ένα οκταήμερο με έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και παραδοσιακών προϊόντων, ενώ κάθε βράδυ οργανώνεται από μια πολιτιστική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου. Αυτό το Φεστιβάλ στην ουσία αποτελεί το 1ο ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ, αν και επίσημα έτσι ονομάστηκε το επόμενο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.

Από τότε οργανώνουμε το «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», το οποίο είναι ένα φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού. Συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ συνδυάζονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής ή γλυπτικής, έκθεση-προβολή των τοπικών προϊόντων με γευσιγνωσία και παρουσίαση βιβλίων τοπικού ενδιαφέροντος.

Με αυτούς τους τρόπους πιστεύουμε ότι μπορεί να μεγιστοποιηθεί η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μάνης και των παραγόμενων τοπικών προϊόντων και αυτό επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τα αναγραφόμενα στο βιβλίο επισκεπτών. Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε στις υποενόητες κάθε Φεστιβάλ. Επιθυμούμε και σχεδιάζουμε στο μέλλον να οργανώσουμε το Φεστιβάλ και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Το «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» έχει οργανωθεί:

 • στον Χολαργό (7 - 15 Μαρτίου 2009),

 • στην Καλαμάτα (25 Απριλίου έως και 3 Μαΐου 2009),

 • στον Πειραιά (1 - 7 Νοεμβρίου 2009),

 • στον Χολαργό (22 – 29 Μαρτίου 2011),

 • στην Στούπα (4 – 11 Αυγούστου 2011),

 • στην  Καρδαμύλη (22 - 25 Ιουλίου 2012),

 • στην Καλαμάτα (27 - 30 Ιουλίου 2012).

 • στην Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος 12-16/12/12), στην έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού & Πολιτισμού, με τίτλο:

  Πελοπόννησος «Μύθοι, Γεύσεις & Ποιήματα».
  Οργανωτής Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το «ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» οργανώνεται σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς Φορείς (Νομαρχία - τώρα Περιφέρεια- Δήμο, πολιτιστικούς Συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις, επαγγελματίες κλπ), με σκοπό την αρτιότερη οργάνωσή του και την ολοκληρωμένη προβολή της Μάνης. Ανάλογα με τις συνθήκες, τον τόπο οργάνωσης, την οργανωτική δομή και άλλους παράγοντες, οργανώνεται σε τετραήμερα ή οκταήμερα. Παράλληλα υποστηρίζεται και με διάφορες άλλες ενέργειες για την γνωστοποίησή του, όπως:

 • Εκτύπωση έντυπου υλικό (αφίσες και φυλλάδια),

 • Αεροπανώ,

 • Προσκλήσεις,

 • Ιστοσελίδα στο διαδίκτυο (internet), καθώς και καταχώρηση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook).

 • Συνεντεύξεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα,

 • Καθημερινά δελτία τύπου με φωτογραφικό υλικό.

 


Κυκλοφορεί
το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ


 


Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής