Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική
Ο Σύνδεσμος
Τσέρια
Μάνη
Εκδηλώσεις
Μανιάτικο Πανόραμα
Χορευτικό
Εκδόσεις
Ταΰγετος

 ΕπικοινωνίαΔιεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

tseria@tseriamani.gr
Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας.

Αγαπητοί Συντοπίτες και Φίλοι,
Ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος και τα μέλη του κατάγονται από το ορεινό χωριό Τσέρια της Μάνης.

Ο νόστος των Τσεριωτών για το χωριό τους, η αγάπη για την προσφορά προς αυτό και τους κατοίκους του ήταν τα συστατικά στοιχεία και η απαρχής πνοή του συλλόγου μας για την ίδρυσή του.

Σε πείσμα των καιρών και ενώ η πολιτικοοικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε έχει ταρακουνήσει συθέμελα τόσο τις οικογένειές μας και τον καθένα μας ξεχωριστά, όσο και την χώρα μας ,εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτό που ακατάπαυστα ξεκίνησε μια συνεκτική ομάδα εν Αθήναις Τσεριωτών περί τα μέσα της δεκαετίας του 1980 από απλούς ανθρώπους, που τους ένωνε απλά μία νοσταλγία και η αγάπη για τον τόπο τους.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες μας είναι και αυτή της πλήρους ενημέρωσής σας για όλα τα δρώμενα στον όμορφο τόπο μας σε δημιουργικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο. Φιλοδοξούμε μέσα από αυτή την σελίδα να ανοίξουμε ακόμη περισσότερους και αμεσότερους δίαυλους επικοινωνίας με όλα τα μέλη και τους φίλους αλλά και τους επισκέπτες της ιδιαίτερης πατρίδας μας, τα Τσέρια, αλλά και της ευρύτερης αδιαίρετης Μάνης.

Ο σύλλογος μας αναπτύσσει δραστηριότητες για την αναβάθμιση της ζωής των Τσεριωτών, αλλά και γενικότερα της ευρύτερης Μάνης αφού ο πολιτισμός δεν μπορεί να εννοηθεί και εγκλωβιστεί στα όρια ενός Κοινοτικού Διαμερίσματος ή ενός Δήμου. Το έργο καθενός από όποια θέση και να προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη πολιτισμικών στοιχείων που έχουν δώσει μια ισχυρή ταυτότητα και εφόδια ικανά για ένα άξιο μέλλον.

Διατηρώντας μεγάλο σεβασμό προς όλη αυτή την προσπάθεια που με ανιδιοτέλεια συνεχίζεται για περισσότερο από τρεις δεκαετίες θα θέλαμε να είμαστε απλά συνεχιστές του άξιου έργου των ανθρώπων που είναι παρόντες συμπαραστάτες - αρωγοί δίνοντάς μας κουράγιο για το μέλλον αλλά και τιμώντας τους απόντες που συνέβαλαν σε αυτό το έργο. Μέσα από την συνεργασία στέλνουμε παντού το μήνυμα πως σε κάθε περίπτωση η ενότητα, και η ομοψυχία , είναι τα στοιχεία εκείνα που δημιουργούν γεφύρια προς ένα επιτυχημένο σκοπό.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμπαράσταση και την ενθάρρυνση στις προσπάθειές μας και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι δηλώνοντας ότι είμαστε πάντα στην διάθεση των μελών, των κατοίκων, των απανταχού Τσεριωτών και φίλων του χωριού μας δίπλα –δίπλα και συνοδοιπόροι σε οτιδήποτε θα είναι για το κοινό καλό.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ανυπομονούμε να λάβουμε την όποια ιδέα έχετε να μοιραστείτε μαζί μας για το καλό του χωριού μας, ελπίζοντας να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι πολιτισμού αλλά και απλά να συμβάλουμε στην καλυτέρευση της καθημερινότητας στον τόπο μας μέσω του συλλόγου Συνδέσμου μας.

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

συνέχεια>>

Οι Εκδηλώσεις μας

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης των σκοπών του καταστατικού μας και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων, υλοποιούμε ή συμμετέχουμε σε εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης, συνέδρια, προσπάθειες καταγραφής λαογραφικών στοιχείων, αλλά και εκδηλώσεις για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των παραγόμενων τοπικών προϊόντων.

 

συνέχεια>>

Οι Εκδόσεις μας

συνέχεια>>

Ενισχύστε την προσπάθειά μας για την αποκατάσταση του Ταξιάρχη

 

Από το 2009 αντικαταστήσαμε την στέγη και σταμάτησε η υγρασία. Στεγανοποιήθηκε η δεξαμενή που εφάπτεται του Ιερού, αλλά χρειαζόμαστε την οικονομική σας στήριξη για να συντηρηθεί και αποκατασταθεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο. Διαβάστε αναλυτικά τις ενέργειες αποκατάστασης που έχει υλοποιήσει ο Σύνδεσμός μας στο Ιερό μας μνημείο, αλλά και τι απομένει να γίνει.

συνέχεια>>

Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής