Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος


Προηγούμενη
Γ.Σ. 2007
Γ.Σ. 2008
Γ.Σ. 2009
Γ.Σ. 2010
Γ.Σ. 2011

 Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

 

 

Γ.Σ. 2007 Απολογισμός για 2006

1. Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 12 Φεβρουαρίου 2006.

2. Κοπή βασιλόπιτας στο ιδιόκτητο γραφείο του Συνδέσμου μας την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2006.

3. Συγκρότηση σε σώμα του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου στις 2 Μαρτίου 2006.

4. Συνδιοργανώσαμε την Κυριακή 9 Απριλίου 2006, μαζί με άλλους δέκα (10) Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Λεύκτρου, την πολιτιστική – ιστορική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με τίτλο «Το Αντάμωμα της Λευτεριάς». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε εκφώνηση πανηγυρικού, θεατρική παράσταση σχετική με το αντάμωμα των οπλαρχηγών στις 20 Μαρτίου 1821 και την απελευθέρωση της Καλαμάτας από τους Μανιάτες στις 23 Μαρτίου. Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς δυο χορευτικά συγκροτήματα και η βραδιά ολοκληρώθηκε με μανιάτικες δίπλες.

5. Υποστηρίξαμε με μέλη μας τον καθαρισμό στον αρχαιολογικό χώρο του Ταινάρου, στα τέλη Μαΐου.

6. Συνδιοργανώσαμε στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2006, μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Γυναικών Μάνης και άλλους οκτώ (8) μανιάτικους Πολιτιστικούς Συλλόγους, εκδήλωση προς τιμήν της ιστορικής επετείου και των μεγάλων νικών Μανιατών και Μανιατισσών στη Βέργα, στο Δυρό και στον Πολυάραβο.

7. Για τις ίδιες ιστορικές επετείους και με τους ίδιους Συλλόγους, συνδιοργανώσαμε Δοξολογία την Κυριακή 18 Ιουνίου 2006, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά.

8. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006, ανταποκριθήκαμε σε πρόσκληση του Δήμου Πειραιά και μαζί με τρεις (3) ακόμα μανιάτικους Συλλόγους συμμετείχαμε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο «Βεάκειο Θέατρο». Εκεί -εκτός των άλλων- προβάλλαμε την Μάνη μέσω ειδικού περιπτέρου, όπου υπήρχαν: έκθεση βιβλίου, αφίσες με φωτογραφίες από την Μάνη και μανιάτικα προϊόντα, ενώ μοιράστηκαν στους επισκέπτες λαλάγγια, σύγκλινο, τουλουμίσιο τυρί, φυσικό θαλασσινό αλάτι Τραχήλας σε μικρές συσκευασίες, γλυκά κουταλιού, ρίγανη και τσάι, κρασί κ.ά. Για την συμμετοχή μας λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή από το Δήμο Πειραιά, ενώ ο Σύνδεσμό μας αναγράφεται και στο επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης.

9. Εκδώσαμε τον Ιούλιο του 2006, το ημερολόγιο έτους 2007, με θέμα τον Ταΰγετο, «το αρσενικό βουνό» όπως αποκαλείται από τους ορειβάτες ή «Μακρυνόν Ηλία» όπως αναφέρει ο ριμαδόρος της Μάνης Νικήτας Νηφάκος. Θα παρακαλούσαμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας αγοράζοντας το ημερολόγιο το οποίο όπως βλέπετε διαθέτει εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφίες. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ορειβάτη – σπηλαιολόγο και φίλο του Συνδέσμου μας Γιάννη Κοφινά, καθώς και την Μαργαρίτα Καρλαύτη, οι οποίοι μας διέθεσαν ορισμένες από τις φωτογραφίες του ημερολογίου, καθώς και τους χορηγούς της έκδοσής του.

10. Οργανώσαμε όπως κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Αυγούστου) το παζάρι με τα παραδοσιακά προϊόντα της Μάνης, τυπώνοντας παράλληλα και διαφημιστικό έντυπο υλικό σε τρεις γλώσσες, καθώς και σχετική αφίσα.

11. Οργανώσαμε το Σάββατο 5 Αυγούστου πολιτιστική εκδήλωση όπου προβλήθηκε ταινία με τίτλο «Η ΜΑΝΗ ΆΝΩΘΕΝ», δημιουργία των εκδόσεων «ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ».

12. Συμμετείχαμε στην επανάληψη της εκδήλωσης «Το Αντάμωμα της Λευτεριάς», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου 2006, στο φυσικό του χώρο στην παλιά Καρδαμύλη μπροστά από τον Άγιο Σπυρίδωνα και τους πύργους των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, συνεργαζόμενοι με τους ίδιους Συλλόγους του Δήμου Λεύκτρου.

13. Συμμετείχαμε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στον καθαρισμό -από εθελοντές- της πεζοπορικής διαδρομής από τον Άγιο Δημήτριο του δάσους της Βασιλικής μέχρι την αρχή του φαραγγιού του Βυρού.

14. Υποστηρίξαμε το χορευτικό συγκρότημα της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης με τη συμμετοχή 4 μελών μας σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και με ένα μέλος μας στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ελληνικής Νεολαίας Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκαν στο Αμμάν της Ιορδανίας, από 4-8 Δεκεμβρίου.

15. Τέλος κατά τη διάρκεια του 2006 προσπαθήσαμε και οργανώσαμε ηλεκτρονικά τα στοιχεία των μελών που είχαμε στη διάθεσή μας, με τα όποια μικρολάθη υπάρχουν ακόμα.

Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής