Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος


Προηγούμενη
Γ.Σ. 2007
Γ.Σ. 2008
Γ.Σ. 2009
Γ.Σ. 2010
Γ.Σ. 2011

 Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

Γ.Σ. 2011 απολογισμός του 2010

  

1.     Στις 24 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας και Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

2.     Στις 8 Φεβρουαρίου 2010 διενεργήθηκαν εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και στις 10 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Βενιζελέας Γεώργιος: Πρόεδρος

Αποστολόπουλος Δημήτρης: Αντιπρόεδρος

Περουτσέα Ελένη: Γεν. Γραμματέας

Περουτσέα Χριστίνα: Ταμίας

Φίλια – Ξανθέα Βέρα: Ειδικός Γραμματέας

3.     Ο Σύνδεσμός μας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την 17η Μαρτίου στην Αρεόπολη, απ’ όπου το 1821 οι Μανιάτες επαναστάτησαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

4.     Όπως κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Αυγούστου οργανώσαμε το παζάρι με τα παραδοσιακά προϊόντα, τυπώνοντας παράλληλα διαφημιστικό έντυπο υλικό σε τρεις γλώσσες, καθώς και σχετική αφίσα.

5.     Το Σάββατο το βράδυ οργανώσαμε πολιτιστική εκδήλωση στα Τσέρια, όπου παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «ΧΟΡΕΥΩ». Παρόντες ήταν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Παναγιώτης Μπασάκος, τότε Δήμαρχος Αβίας και ο κ. Δημήτρης Γιαννημάρας, ο οποίος εκλέχθηκε Δήμαρχος Δυτικής Μάνης στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

6.     Το χορευτικό μας συγκρότημα «Οι Διόσκουροι», συνέχισε τις πρόβες με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου κ. Κώστα Τσαπρούνη.

7.     Αποστείλαμε επιστολή σε απόδημους Τσεριώτες, με την οποία τους ενημερώσαμε για τις εργασίες στερέωσης των τοιχογραφιών στην Παναγία Λιμπόχοβας και τις εργασίες στον Ταξιάρχη. Παράλληλα ζητήσαμε την οικονομική τους ενίσχυση για τη συντήρηση του τέμπλου. Όπως θα δείτε και στον οικονομικό απολογισμό που σας έχει διανεμηθεί η ανταπόκριση ήταν πολύ μικρή, αλλά θα ξαναπροσπαθήσουμε με νεώτερη επιστολή.

 

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

 

Βιώνετε την «άσχημη» οικονομική κατάσταση της χώρας μας, η οποία φυσικά έχει επιδράσει και στον Σύνδεσμό μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι απευθυνθήκαμε σε 17 Φορείς, Οργανισμούς, Υπουργεία και μεγάλες εταιρίες και κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για επιχορήγηση ή δωρεά. Αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας για εύρεση χρημάτων.

Με την αντικατάσταση της στέγης του Ταξιάρχη και τη στεγανοποίηση του Ιερού Ναού, την αφαίρεση της μούχλας και το εσωτερικό βάψιμο, σταμάτησε η υγρασία και η περαιτέρω φθορά εικόνων και τέμπλου. Η αποκατάσταση του ξυλόγλυπτου τέμπλου θα πραγματοποιηθεί με κάποια καθυστέρηση βέβαια, αλλά κοινή πεποίθηση του Δ.Σ. είναι ότι αυτό το σημαντικό μνημείο του χωριού μας τελικά θα διασωθεί με τη συμπαράσταση όλων μας.

Σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν, η ιστορία λησμονιέται και ο πολιτισμός λιθοβολείται, η ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας για οικονομική ενίσχυση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες στον Ταξιάρχη Τσερίων, συμβάλει σημαντικά στην ολοκλήρωση των προσπαθειών μας και για τους λόγους αυτούς σας ευχαριστούμε θερμά.

Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής