Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής

"Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"

Αρχική Ο Σύνδεσμος Τσέρια Μάνη Εκδηλώσεις Μανιάτικο Πανόραμα Χορευτικό Εκδόσεις Ταΰγετος

Προηγούμενη
Ονομασία
Ρίζες
Αριστεία 1821
Ένορκοι
Εκλ. κατ. 1844-56
Εκλ. κατ. 1871

  

Διεύθυνση επικοινωνίας

Γ' Σεπτεμβρίου 18,
Τ.Κ.
104 32, Αθήνα

Ρίζες Μανιατών

Στην ενότητα αυτή θα εισάγονται στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν την ανεύρεση των ριζών μας. Κάθε βοήθεια είναι επιθυμητή.


Η μεγάλη συμβολή της Μάνης στην απελευθέρωση της πατρίδας μας είναι έργο όλων των Μανιατών και όχι μόνο oλίγων επωνύμων ανδρών. Για αιώνες αγωνίστηκαν με τα όπλα και την αξιοσύνη τους οι Μανιάτισσες και οι Μανιάτες και κράτησαν μακριά από τον αγιασμένο τόπο τους τον Οθωμανό κατακτητή. Όλοι αυτοί με τις στερήσεις τους και το παράδειγμά τους ανέθρεψαν τη γενιά του 1821, που συνέβαλε αποτελεσματικά στην ενσάρκωση του ονείρου της αποτίναξης του τουρκικού ζυγού.

Και οι θυσίες συνεχίστηκαν μέχρι που η Ελλάδα σκέπασε με τα φτερά της όλα τα σκλαβωμένα παιδιά της. Έχουμε χρέος να μη φανούμε αγνώμονες προς τους Μανιάτες αγωνιστές της λευτεριάς και τους αφήσουμε να χαθούν στο σκοτάδι της λησμονιάς. Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται μας χρειάζονται.

Ας αναζητήσει καθένας τους προγόνους του, να φθάσει μέχρις εκεί που μπορεί, να τους τιμήσει και να τους παραδώσει στις επόμενες γενιές. Να μας γίνουν παράδειγμα, γιατί με επίμονη προσπάθεια, στερήσεις και μακροχρόνιες θυσίες πέτυχαν στο δύσκολο αγώνα τους. Οι νέοι να κάνουν αυτούς πρότυπο, που θα τους οδηγήσει στην εργατικότητα για προκοπή και διάκριση στην κοινωνική άμιλλα.

Από την εισαγωγή του βιβλίου
«ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΟΥ 1821 ΣΕ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»
ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ

 

Αριστεία του 1821 σε Αγωνιστές από τα Τσέρια

Ένορκοι στα χρόνια του Όθωνα, από τα Τσέρια

Εκλογικοί κατάλογοι 1844-1856

Εκλογικοί κατάλογοι 1871

 


Καλαμάτα
27-30/7/2012


Κυκλοφορεί
το δίγλωσσο ντοκιμαντέρ

Copyright © 2008 Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής